Aan de slag

Inloggen en profiel

Start met afspelen icoon afspelen en klik op het icoon 'Ondertiteling' icoon ondertiteling of het icoon 'Subtitles/ closed captions' icoon ondertiteling settings engels (als uw Youtube-player in het Engels staat)

Hieronder leest u wanneer en hoe u als budgethouder of als vertegenwoordiger kan gaan inloggen op het PGB Portaal.

Inloggen als budgethouder

U kunt inloggen vanaf het moment dat uw zorgkantoor of gemeente uw toekenningsbeschikking heeft ingevoerd in het PGB Portaal. Klik op de knop 'Inloggen PGB Portaal' in het menu of op de startpagina. Op de inlogpagina kiest u voor de knop 'Inloggen als budgethouder'. Om in te loggen in het PGB Portaal heeft u een DigiD nodig. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.digid.nl/aanvragen.

Als u een vertegenwoordiger heeft, staat dit vermeld in de toekenningsbeschikking van de gemeente of het zorgkantoor. De vertegenwoordiger kan alle zaken rond uw pgb regelen en inloggen in het PGB Portaal met zijn of haar eigen DigiD.

Wanneer u als budgethouder met vertegenwoordiger inlogt, krijgt u een melding dat uw vertegenwoordiger uw pgb-zaken regelt.

Inloggen als vertegenwoordiger

U bent vertegenwoordiger van de budgethouder en u bent gemachtigd om alle zaken te regelen rond het pgb. Uw gegevens zijn opgenomen in de toekenningsbeschikking van het zorgkantoor of de gemeente. Het zorgkantoor of de gemeente zet de toekenningsbeschikking klaar in het PGB Portaal. Wanneer deze klaar staat kunt u het PGB Portaal gebruiken. Als vertegenwoordiger logt u in met uw eigen DigiD. Klik op de inlogpagina op de knop 'Inloggen als vertegenwoordiger'.

Vertegenwoordigt u meerdere budgethouders dan ziet u in de bovenste balk het volgende: ‘U bekijkt de site als’. Klik hierop om te wisselen tussen de budgethouders. Ook kunt u hier als vertegenwoordiger uw eigen profiel en die van de budgethouders bekijken en wijzigen.

Profiel

Logt u voor de eerste keer in, ga dan naar uw profiel en vul uw gegevens in. Deze gegevens zijn nodig bij het opstellen van een zorgovereenkomst.

Bent u de vertegenwoordiger van een budgethouder, dan vult u de gegevens van uzelf en de budgethouder in.

Laatst bijgewerkt op .